Kopparleden

Entlang des Kopparleden werden eine Vielzahl an großen und kleinen Veranstaltungen arrangiert. Mehrere der jährlich stattfindenden Veranstaltungen sind national bekannt, einige von Ihnen sind sogar weltweit bekannt und ziehen ein großes Publikum an. Hier zeigen wir einige der Events auf, die Sie sicherlich hierher locken werden.

Swedish/Schwedish

Midsommarfirande
Dalarna är själva sinnebilden för svensk midsommar. Majstänger reses i midsommartid i snart sagt varje by. Många musik- och festarrangemang. Det största firandet på midsommaraftonen sker i Sammilsdal i Leksand inför 20.000 personer.

Falu Kalaset, Falun
Artister, tivoli och marknad i centrala Falun i början av juni.

Älska Älvdalen
7 dagar av glädje. Nytt tema varje år, för mer information se programmet på Älska Älvdalens hemsida.

Peace and Love, Borlänge
Sveriges största musikfestival med en imponerande artistlista med både svenska artister och internationella världsberömda artister. Månadsskiftet juni-juli.

Auktionsveckan, Gagnef
En vecka i juli fylld av auktioner samt en stor loppisdag. Allmoge, konst och andra antika föremål från Dalarna.

Leksands Medeltidsmarknad, Leksand
Genuin tredagars medeltidsmarknad i maj vid Leksands hembygdsgårdar med många försäljare, uppträdanden och tornerspel.

Musik vid Siljan, Leksand, Rättvik, Mora
Vecka 27 hålls denna musikfestival som tillgodoser musikälskare av alla de slag i spännande dalamiljöer. Börja dagen med en upplevelse i folkmusikens tecken på en av de vackra fäbodarna, och avsluta kvällen med en stimmig jazzhappening! Även kurser med olika inriktningar.

Vår- och Höstmarknad, Rättvik
Knallemarknad. Program med musik- och scenuppträdanden i dagarna tre. På våren (i maj) och på hösten (i oktober) kommer mer än 100.000 besökare till Rättviks Marknad. Mycket att se, uppleva och fynda för både gammal och ung.

Dalhallakonserter, Rättvik
Unikt kalkbrott med festspelsscen i intressant geologisk miljö som har ett digert konsertprogram med svenska och internationella artister varje sommar.

Classic Car Week, Rättvik
En av Sveriges allra största bilträffar lockar 100.000 besökare vecka 31 varje år. Med rallyn, cruising, veteranmarknad, drive in movie, vattendag med mera.

Vasaloppets vinter- och sommarvecka, Mora
Världens största skidtävling den första söndagen i mars har nu fått sällskap av en sommarvecka med cykel och löpning i augusti.

Musik & Motorfestivalen, Älvdalen
Cruising, artister och aktiviteter. Vecka 32.

Elden
Historisk spel i månedsskiftet juli/august hvert år

Rørosmartnan
Vintermarkedet Rørosmartnan er en nasjonal begivenhet med rundt 70.000 besøkende hvert år