KopparledenVroooom, vrooom! Du älskar motorer. Vilket du inte är ensam om när du kommer hit, för här arrangeras ett flertal populära fordonsträffar och motorevenemang. Det är aktiviteter där du har möjlighet att antingen vara åskådare eller att köra själv. Några smakprov får du här.
Swedish/Schwedish

SÖDRA KOPPARLEDEN

DAK veteranfordonsmarknad, Falun
I april och september håller Dalarnes Automobilklubb marknad i Falun.
Veteranbilsrallyn och cruisingar
Sommartid sker flera cruisingar i området, bland annat i Falun, Borlänge, Mora och Orsa. Runt Siljan åker Big Lake Run. I Leksand hålls Åkdon & Termos, dvs ”strosing” bland gamla fordon en gång i månaden under sommaren.
Copperminecruisers
Akdon
Biglakerun

Nostalgiturer i ett naturskönt & historiskt landskap
Mopedsafari ordnar gruppturer på veteranmoped i trakterna kring Falun.
Hyrmopeder och utflykter runt Falun

MITTEN AV KOPPARLEDEN

Classic Car Week, Rättvik
En av Sveriges allra största bilträffar lockar 100.000 besökare varje år. Med rallyn, cruising, veteranmarknad, drive in movie, vattendag med mera.
Nostalgimuseet Minnesmaskinen, Rättvik
Ett palats av nostalgi: leksaker, motorcyklar, mopeder, radioapparater
och mycket mer.
Siljan Airpark
Flygplan och upplevelsemuseum för hela familjen
En upplevelse för hela familjen. Siljan AirPark är en unik anläggning där människor bor med sina flygplan och hangarer hemma på tomten och i ett stort nybyggt träslott finns en utställning i samarbete med Tekniska museet där Sveriges allra äldsta flygföremål visas upp tillsammans med hembyggda flygplan. Vissa dagar flygteater och andra evenemang. Barnaktiviteter och lekhörna. Servering.
Rättviks gokart
Siljan Ring, 1240 m, är en av de längsta gokartbanorna i norra Europa. Upplev riktig racingkänsla: tag plats i en gokart med en topphastighet på ca 70 – 80 km/tim, susa fram bara några centimeter över asfalten i hårnålskurvor, i upp- och nerförbackar och på de långa raksträckorna.
RIB-boat på Siljan
Gör en minnesvärd sjöresa i över 50 knop och känn på några härliga svängar och vågor.
Hela Mora Surrar, Mora
I slutet av juli varje år arrangeras Motorfestivalen Hela Mora Surrar med snabba båtar på Saxviken. Dragracing, bil- och mc-utställningar m.m.

NORRA KOPPARLEDEN

Musik & Motorfestivalen, Älvdalen
Cruising, artister och aktiviteter. Vecka 32.
Många spännande saker  med anknytning till motor och svunna tider

 

Norska
Bilcross på Drevsjø Motorstadion, Fv. 26
Tredje helga i juni arrangerer NMK Engerdal bilcross på Drevsjø Motorstadion. Løpet er et kvalifiseringsløp til Landsfinalen. Flott publikumsutsikt.


På turistorganisationernas egna hemsidor hittar Du ytterligare uppslag