Kopparleden

Swedish/Schwedish TEMA: MUSIK & MOTOR

Vi startar vår resa med musikfestivalen Elden och fortsätter mot Älvdalen och inledningen på motorfestivalen Wheels international www.musikomotor.se.

Turen startar i norska Röros en stad utnämnd av Unesco till världsarv 1980 och den norska startpunkten för Kopparleden. Kulturen i Röros präglas av kopparbrytningens storhetstid mitten av 1600-talet. Vi föreslår att Du tar en bergstadsvandring med guide, vilken utgår från turistbyrån i Röros, så Du är riktigt säker på att inte missa någon sevärdhet. Rörosmaten är känd långt utanför Röros och väl värd att pröva även för en infödd norrman. Den bevarade trästaden i Röros är så mysig att man nog kunde stanna här mer än en dag, men resan går redan nästa dag vidare till Älvdalen. Här vill vi passa på att tipsa om att göra ett besök i Idre sameby och Idre ren AB på vägen ned till Älvdalen.
Framme på hotellet i Älvdalen så kan ett bastubad med tillbehör innan middagen vara uppskattat.
Tips på söndagsnöje är mopedrallyt där mopederna är lika gamla som sin ägare, missa inte starten klockan 12.00 i norra parken Älvdalen. Ett besök på Hagströmsmuseet, där det bland annat tillverkades både gitarrer till kändisar såsom Elvis, Frank Zappa med flera är givetvis inkluderat i paketet. Frisk luft är nyttigt därför bör Du ta en tur till Gessi fäbodar (grusväg sista biten,) där det bjuds på en fäbodfika i äktafäbodsmiljö vilket är inkluderat i paketpriset.

Under temat mat, natur och kultur så har Älvdalen mycket mer att erbjuda så be personalen på hotellet eller den lokala turistbyrån om tips, där kan Du även hämta broschyrer att bläddra i.

Norska

Vi starter vår reise med rockemusikalen Elden på Røros og fortsetter mot Älvdalen og starten av motorfestivalen Wheels international www.musikomotor.se

Turen starter i Røros, Norge. Denne plassen ble i 1980 utvalgt av Unesco til å være verdensarvsted. Kulturen på Røros preges i stor grad av storhetstiden for kobberutvinningen på midten av 1600 tallet. Vi foreslår at du tar en Bergstadsvandring med guide (denne starter og kjøpes på turistkontoret).
Blir du med på vandringen er du sikret at du ikke går glipp av noen severdigheter. Rørosmat er kjent i hele Norge og vel verd å prøve her i regionen som lager den. Røros er for en stor del en godt bevart treby og er så koselig at man godt kunne vært her en stund. Men allikevel går ferden videre neste dag på svingete asfaltveier til Älvdalen i Sverige .

Sydvestover mot Älvdalen kan du passe på å besøke Sveriges sydligste sameby, den ligger i begynnelsen i sentrum av Idre. I Idre kan du også shoppe litt samiske godsaker og suvenirer i Idre Ren Butik.
Framme ved hotellet i Älvdalen rekker du det inkluderte badstubadet med tilbehør før middagen.
En tur til Gessisetrene (grusvei siste biten) for å drikke kaffe på en levende seter er heller ikke mange forunt (inkludert).
Tips til søndagsaktivitet er mopedrallyet der mopedene er like gamle som sin eiere. Starten går klokken 12 ved nordre parken i Älvdalen, få med deg den.
Glem heller ikke å benytte billettene til Hagstrømsmuseet. Hagstrømsmuseet produserer gitarer og har laget gitarer til kjente navn som Elvis, Frank Zappa med flere.
Under temaet mat, natur og kultur har Älvdalen mye å by på, spør personalet på hotellet om tips eller ta en tur bort til turistkontoret for å hente noen brosjyrer slik at planlegging av morgendagen blir inspirerende.

Asfalt/Tarmac

Asfalt/Tarmac

Grusväg/Gravel

Grusväg/Gravel

Alternativ/alternative

Alternativ/alternative

S - Boka/Booking

S - Boka/Booking

N - Boka/Booking

N - Boka/Booking