Kopparleden

Swedish/Schwedish TEMA: EVENEMANG & NATUR

 

Turen startar i Älvdalens kyrkby här erbjuds Du hotellboende komplett med spa och vällagad mat i restaurangen med fullständiga rättigheter, ett besök på Hagströmsmuseet, där det bland annat har tillverkats gitarrer till kändisar såsom Elvis, Frank Zappa med flera, en tur till Gessifäbodar (grusväg sista biten, där det bjuds på en fäbodfika i en tvättäkta fäbodmiljö. Älvdalen har ännu mer att erbjuda, fråga hotellpersonalen om tips eller vandra bort till turistbyrån och hämta några broschyrer att bläddra i.
Efter ett dygn i Älvdalen går turen vidare på Kopparleden till den naturskönt belägna Fjällstationen STF Grövelsjön. I Grövelsjön var redan storheter såsom Carl von Linné på besök år 1734, men då erbjöds det nog inte lika bekvämt boende och god mat som på den här turen. På plats i Grövelsjön kan Du välja på egna expeditioner runt de välmärkta lederna eller beställa en guidad tur till något av de utflyktsmålen som trakten runt Grövelsjön erbjuder.
Om Du känner Dig sugen på en kortare dagstur med MC, så märker personalen på stationen ut flera trevliga platser i närområdet på kartan som Du kan besöka tillsammans med Dina medresenärer, exempelvis Idre Sameby.
Efter några sköna dagar i Grövelsjön är det åter dags att sitta upp i sadeln för att åka vidare till Vauldalen, i Norge. Här kommer Du bland annat få möjlighet att besöka marknaden i Funesdalen tillsammans med guide.

Norska
En pakke som inkluderer besøk til fabrikken som bygget gitarer for Frank Zappa og Elvis Presley, kafferast på en ekte seter, kjøring på flotte veger og få oppleve en storslagen natur, som spenner over to land, Sverige-Norge.

Turen starter i Älvdalens landsby Dette er hva vi kan tilby deg:
Hoteller: Overnatting komplett med spa og utmerket mat i restauranten med fulle rettigheter, besøke Hagström Museum, som blant annet har produsert gitarer for kjendiser som Elvis, Frank Zappa og andre, en tur til Gessisetrer, grusvei siste biten, hvor det tilbys i en kafferast på ei levende seter som driver med melkeproduksjon.
Älvdalen har enda mer å by på, spør hotellpersonalet for tips eller vandre ut til turistkontoret og plukk opp noen brosjyrer for å bla i. Etter en dag i Älvdalen tur passerer på Kopparleden til den vakkert beliggende fjellstuen STF Grövelsjön. I Grövelsjön var storheter som Carl von Linné på besøk allerede i 1734. Da ble det nok ikke tilbudt like komfortabel overnatting og god mat som på denne på denne turen. På fjellstasjonen i Grövelsjön kan du velge å dra på sine egne utflukter rundt godt merkede stier eller du kan be om en omvisning i en av de turmål som nabolaget rundt Grövelsjön tilbyr.
Om du har lyst på en kort dagstur med motorsykkel, kan de ansatte merke på kartet flere fine steder i området som du kan besøke med dine medreisende slik som Idre Sameby.
Etter noen hyggelige dager i Grövelsjön er det på tide å sette seg opp på setet igjen for å kjøre videre til Vauldalen, Norge.
Snakk med personalet om du skal velge riksvei 221 inn i Norge eller om det har vært bløtt i det siste, riksvei 70 over til Engerdal. Om du velger det ene eller andre kommer du til slutt på riksvei 26. Etter å ha kjørt ca 38 km på riksvei 28 mot Røros kommer du til et lite hvitt skilt merket Åbborodden Campingplass. Her er det fint å raste og leie kano om du vil. Dette er trolig Norges eneste selvbetjente campingplass, i tillegg har den en fin badestrand.
Til Røros går det fort, stopp for å bli litt kjent med severdighetene i denne gamle og pittoreske byen som er listet på Unescos verdensarvliste. Her er et mange muligheter, sjekk med turistkontoret som ligger rett ved Domus hva som skjer denne dagen.

Vauldalen Fjellhotell ligger en spennende motorsykkeltur kun 30 min fra Røros, retning Sverige. Veien går over vidder og har riktige så morsomme doseringer! Følg Riksvei 31 i 43 km så er du der. Her venter det middag med lokale råvarer.
Rundt Vauldalen er det mange muligheter både for fisking og vandring.
Dagen etterpå er en onsdag, og da er det Harryhandlingens store dag rett på andre siden av grensen i Funäsdalen. Hver onsdag i sommerhalvåret er det marked her med flott håndverksprodukter og lokale råvarer. Kjør videre inn i Sverige herfra eller snu og returner til Trondheim over Tydal (FV 705) evt tilbake sørover mot Røros.
Asfalt/Tarmac

Asfalt/Tarmac

Grusväg/Gravel

Grusväg/Gravel

Alternativ/alternative

Alternativ/alternative

S - Boka/Booking

S - Boka/Booking

N - Boka/Booking

N - Boka/Booking